Tennisser Van Rijthoven verrassend naar kwartfinales in Rosmalen, Griekspoor klaar

Tennisser Tim van Rijthoven heeft op het ATP-toernooi van Rosmalen voor een flinke verrassing gezorgd. De mondiale nummer 205, spelend met een wildcard, rekende op het Brabantse gras af met de als derde geplaatste Amerikaan Taylor Fritz (ATP-14).

Het publiek kreeg een spannende strijd voorgeschoteld, waarin Van Rijthoven de eerste set na een lange tiebreak af moest staan. Met een late break in set twee pakte hij het initiatief echter terug, om in de beslissende derde set vervolgens toe te slaan: 6-7 (9), 7-5, 6-4.

Voor Tallon Griekspoor eindigde het toernooi in de achtste finales. De nummer 56 van de wereld stond tegenover de Canadees Felix Auger-Aliassime en wist de mondiale nummer negen wel goed partij te bieden. De Canadees had twee tiebreaks nodig, maar was daarin wel te sterk: 6-7 (2), 6-7 (5).

De als eerste geplaatste Daniil Medvedev speelde zich via qualifier Gilles Simon naar de kwartfinales, waarin hij de Wit-Rus Ilya Ivashka treft. Adrian Mannarino schakelde de Australiër Alex de Minaur ietwat verrassend uit en treft Brandon Nakashima, terwijl Van Rijthoven het opneemt tegen Hugo Gaston uit Frankrijk.

Auger-Aliassime speelt in zijn kwartfinale tot slot tegen de Rus Karen Khachanov, die in een thriller afrekende met de Pool Kamil Majchrzak: 5-7, 7-5, 7-6 (5).

Bij de vrouwen eindigde het toernooi voor de enige overgebleven Nederlandse in de achtste finales: wildcardspeelster Arianne Hartono verloor met 2-6, 3-6 van de als eerste geplaatste Wit-Russische Aryna Sabalenka. Met Belinda Bencic uit Zwitserland staat ook de nummer twee van de plaatsingslijst in de kwartfinales.

Nummer drie Elena Rybakina uit Kazachstan verloor met 2-6, 4-6 van de Amerikaanse Shelby Rogers, terwijl de als vierde geplaatste Sloveense Tamara Zidansek met 1-6, 1-6 kansloos was tegen de Amerikaanse qualifier Catherine McNally.