Politieagent tasert man in scootmobiel die met mes zwaait

Een man die in een scootmobiel reed op de Maassluisstraat in Amsterdam is vanmiddag getaserd door een agent. De man was bewapend met een mes en wilde niet stoppen. Zo meldt AT5

Op een video van een buurtbewoner is te zien dat hij door vier agenten achtervolgd wordt. Volgens een politiewoordvoerder hadden handhavers bij de politie gemeld dat de man in zijn onderbroek zat en een mes bij zich droeg. 

"Collega's probeerden de situatie onder controle te krijgen zodat er geen gevaar meer bestond", zegt de woordvoerder. Een van hen gebruikte pepperspray, maar hij stopte alsnog niet. "Toen dat niet genoeg effect had besloten ze een veilige situatie te creëren door hem te taseren. Iemand zit in een scootmobiel, heeft een mes en loopt daarmee te zwaaien. Dan zou dat heel gevaarlijk kunnen zijn."

De man is daarna op de grond geboeid. Hij is uiteindelijk door agenten in een politiebusje meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt volgens de politiewoordvoerder later overgedragen aan zorgpersoneel en psychiatrisch beoordeeld.

De scootmobiel, waar eerst nog haakjes van de taser in zaten, is meegenomen door een takelwagen van de politie.