Voorlopige hechtenis Donny M. verlengd, verdacht van moord en ontvoering

Donny M. (22) uit Geleen wordt verdacht van moord en ontvoering van het 9-jarige jongetje Gino, zo bleek dinsdag tijdens zijn voorgeleiding. Ook besloot de rechter-commissaris dat hij langer blijft vastzitten.

De rechter in Maastricht heeft zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd. Ook moet hij onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum. De zogeheten raadkamer van de rechtbank zal binnenkort beslissen of hij nog langer vastgehouden moet worden.

Een woordvoerster van de rechtbank laat weten dat M. op dit moment niet wordt verdacht van seksueel misbruik van Gino.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd Donny rond 4 uur in zijn woning in Geleen gearresteerd op verdenking van het ontvoeren en betrokkenheid bij de dood van Gino uit Maastricht. Het jongetje verdween woensdagavond in Kerkrade, nadat hij ging voetballen op een speelplek aan de Zonstraat. Gino woonde eigenlijk in Maastricht, maar logeerde bij zijn zus in Kerkrade. 

Gino kwam woensdagavond niet thuis waarop zijn familie alarm sloeg. Er werden grote zoektochten georganiseerd, politie, professionele zoekteams en honderden mensen uit heel Nederland zochten in Kerkrade en Landgraaf naar Gino. Na de arrestatie heeft de verdachte de politie de plek aangewezen waar het jongetje lag. Achter woningen in de Geleense Opbraakstraat vonden agenten het lichaam van Gino.

Hoe en wanneer Gino om het leven is gekomen, kan justitie nog niet bekend maken; het onderzoek loopt nog. De regionale tv-zender L1 onthulde eerder dat Donny in 2017 al is veroordeeld voor het misbruiken en mishandelen van twee jongetjes in Sittard.

Woensdagavond vindt in Kerkrade een stille tocht voor de 9-jarige Gino plaats.