Politie houdt diverse snelheidsduivels aan op A28 en vordert 8 rijbewijzen in

Het Politie Team Verkeer Oost-Nederland  zag zaterdag opvallend veel snelle en dure auto’s op de A28 die onderweg waren naar Assen. Daar bleek een auto evenement gaande. Regelmatig vielen deze auto's in negatieve zin op vanwege excessieve snelheidsoverschrijdingen.

De snelheden liepen soms op tot wel 190 km/u waar maar 100 is toegestaan. Een groepje van vier automobilisten in sportwagens werd gelijktijdig door de politie aan de kant gezet bij Rogat. Drie van de vier bestuurders bleek familie van elkaar. De gemeten snelheid kwam op 171 gemiddeld, de pieksnelheden lagen hoger. De rijbewijzen van de bestuurders zijn ingevorderd.

Ook van drie andere automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Zij reden met snelheden tussen 160 en 170 km/u.

Een 23 jarige automobilist die niets met het evenement in Assen had te maken, maakte het ook bont. Met 160 km/u reed hij over de A28 bij Zwolle en negeerde tijdens inhalen drie keer een rood kruis, gaf geen richting aan en droeg geen gordel. Gezien dit rijgedrag en zijn rijgedrag in het verleden heeft de politie naast het invorderen ook van het rijbewijs drie boetes uitgeschreven en hem aangemeld bij het CBR.