Wales ten koste van Oekraïne naar WK voetbal

Wales heeft zich voor het eerst in 64 jaar geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal. In het beslissende play-off duel werd Oekraïne met 1-0 verslagen.

Oekraïne begon goed aan de wedstrijd en leek al snel op voorsprong te komen  na een rake vrije trap van Zintsjenko. Deze werd echter afgekeurd omdat Wales nog bezig was de muur neer te zetten en de scheidsrechter de bal nog niet had vrijgegeven. De bezoekers hadden nog meer goede kansen maar Jaremtsjoek,  Zintsjenko en Tsyhankov stuiten allen op keeper Hennessey. Wales kreeg nauwelijk mogelijkheden maar naar een half uur wel een vrije trap. de trap van Gareth Bale werd door de Oekraïense aanvoerder Andrij Jarmolenko in eigen doel gekopt en zo kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong.

Heel  Oekraïne meende even later recht te hebben op een strafschop nadat Jarmolenko werd aangetikt door Joe Allen. Zowel scheidsrechter Lahoz als de VAR zagen er echter geen penalty in. Na rust loerde Wales op de counter en daar werd het af en toe nog wel gevaarlijk door. Aaron Ramsey schoot ruim naast. Oekraïne bleef de betere ploeg en naast een aantal kleine mogelijkheden was er ook een grote voor Tsyhankov, hij trof echter de voet van de keeper.

Voor Wales kwam er gedurende de tweede helft steeds meer ruimte. Invaller Brennan Johnson trof de paal en Bale kreeg ook nog een grote mogelijkheid. Ook in de slotfase waren de beste mogelijkheden voor de Oekraïners maar gescoord werd er niet meer.