Poetin: 'Nieuwe doelen aanvallen bij levering langeafstandsraketten aan Oekra´ne'

De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde zondag dat Moskou nieuwe doelwitten zou aanvallen als de VS lange-afstandsraketten aan Oekraïne zouden leveren, aldus Russische staatsmedia.

Het leveren van nieuwe wapens aan Kiev heeft alleen tot doel om "het gewapende conflict zo lang mogelijk te rekken," zei Poetin in een interview met de tv-zender Rossija-1, meldde het Russische staatsmedium TASS.

In het geval van leveringen van lange-afstandsraketten aan Kiev, zal Rusland "passende conclusies" trekken en de "faciliteiten" treffen die het nog niet onder vuur heeft genomen, zei hij.

"Als ze geleverd worden, zullen we hieruit de gepaste conclusies trekken en onze eigen wapens, waarvan we er genoeg hebben, gebruiken om die faciliteiten aan te vallen die we nog niet in het vizier hebben," zei Poetin in een commentaar op de situatie met betrekking tot de levering van Amerikaanse meervoudige lanceerraketsystemen (MLRS) aan Oekraïne.

Het leveren van Amerikaanse MLRS aan Oekraïne verandert in wezen niets, aangezien Kiev eerder soortgelijke wapens had, inclusief raketten met een vergelijkbaar bereik, dus ze maken gewoon hun verliezen goed, zei Poetin, volgens TASS.

De Amerikaanse president Joe Biden zei dinsdag dat de VS Oekraïne "meer geavanceerde raketsystemen en munitie" levert nu de oorlog met Rusland voortduurt.