Politie: Gino's lichaam gevonden op aanwijzing verdachte

Het vandaag aangetroffen lichaam in Geleen is inderdaad van de 9-jarige Gino. Dat heeft de politie bekendgemaakt tijdens de om 16.30 uur gehouden persconferentie. Het lichaam van Gino is gevonden op aanwijzing van de vannacht aangehouden verdachte.

Over de toedracht van de verdwijning is nog erg weinig bekend, de aandacht was hoofdzakelijk gericht op het terugvinden van Gino.

Gino is woensdagavond meegegaan met de verdachte, dat is bekend bij de politie. Of de jongen seksueel is misbruikt en waar en hoe hij is omgebracht zal nog uit onderzoek moeten blijken.

De verdachte kwam vrijdagmiddag in beeld bij de politie en is vannacht rond 4 uur aangehouden. Op aanwijzing van deze verdachte werd vanmorgen het lichaam van Gino gevonden.

De politie deelde mee dat de verdachte een bekende van politie en justitie is en het een 22-jarige man uit Geleen betreft. De verdachte heeft om een voorkeursadvocaat gevraagd, volgende week wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachte zit in beperking daarom kan de politie geen nadere bijzonderheden over de verdachte en het misdrijf vrijgeven. De politie kan niet zeggen of de verdachte de man is die woensdagagavond bij Gino en zijn vriendjes is gezien op het speel/voetbalveldje. De woning van de verdachte en de vindplaats in Geleen worden beschouwd als plaats delict. 

Er zijn gedurende de zoektocht meerdere objecten gevonden die belangrijk bleken, later zal de politie een uitgebreid overzicht geven van alle gedane bevindingen.

Op social media worden veel foto's gedeeld van de mogelijke verdachte in de zaak Gino. De politie laat weten dat dit niet de beelden zijn van de verdachte die is aangehouden en verzoekt alle foto's te verwijderen. 

Zie ook: Zoektocht naar Gino kent een zeer verdrietig eind

Hieronder de beelden van de persconferentie van 16.30 uur (begint op 3.00):