Roland Garros: Nadal speelt Djokovic naar huis, Zverev verrast Alcaraz

Op Roland Garros zijn de eerste twee kwartfinales bij de mannen afgewerkt. Vier van de zes hoogstgeplaatste spelers op de ranglijst kwamen daar in actie, de bovenste helft van het speelschema was nog geen enkele echte topper kwijtgeraakt.

De als derde geplaatste Duitser Alexander Zverev nam het eerst op tegen Carlos Alcaraz. De Spaanse tiener, als zesde geplaatst en één van de favorieten voor de eindzege, moest de eerste twee sets afstaan, alvorens zich terug te knokken. In een spannende vierde set was de Duitser echter te sterk en dus staat hij, net als vorig jaar, in de halve finales: 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7).

De grote publiekstrekker was uiteraard de zoveelste ontmoeting tussen Novak Djokovic en Rafael Nadal, de nummers één en vijf van de plaatsingslijst. Nadal stoomde aanvankelijk over Djokovic heen, maar de Serviër kende één set lang een opleving in een strijd waarin het zo nu en dan bijzonder lang duurde om een game af te ronden.

In de derde set was Nadal toch weer een klasse apart en nadat Djokovic in de vierde set kansen weggooide om er een beslissende vijfde set uit te trekken, sloeg Nadal toe: 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4).