Play-offs Conference League: Uitslag AZ - Vitesse

AZ heeft zich voor de tweede voorronde van de Conference League geplaatst. Na de 1-2 nederlaag in Arnhem afgelopen week tegen Vitesse waren de Alkmaarders vanmiddag in eigen huis met 6-1 te sterk .

Na drie minuten spelen kwam AZ al na voorsprong. Op aangeven van Karlsson was het Pavlidis die de 1-0 maakte. Een paar minuten later was het bijna 2-0 maar de vrije trap van Karlsson eindigde op de vuisten van doelman Houwen. Vitesse had in de elfde minuut de kans op de gelijkmaker maar Buitink kreeg de bal niet tussen de palen. Even daarna kwam AZ op 2-0. Van grote afstand schoot Reijnders de bal richting het doel en Houwen liet hem langs zijn handen glippen. Daarna ging de storm weer wat liggen in Alkmaar al bleef AZ de betere ploeg met de beste kansen. In de 27e minuut was het bijna 3-0. Reijnders kon vrij op doel schieten na een vlotte combinatie met Pavlidis, maar Houwen bokste de bal uit zijn doel. In de 37e minuut was er even schrik op het veld nadat Karlsson na een harde botsing op de grond terecht kwam. Na drie minuten verzorging kwam de aanvaller weer terug in het veld. Vier minuten voor rust kwam de thuisploeg op 3-0. Op aangeven van Kerkez liep De Wit de bal in het lege doel. Op slag van rust was het bijna 3-1, maar Manhoef mikte de bal net naast de kruising vanaf rand strafschopgebied.

Vitesse kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Bazoer schoot richting de kruising maar Vindahl strekte zich en de Arnhemmers haalden er niet meer dan een hoekschop uit die niets opleverde. Het was echter toch AZ dat scoorde. Er ontstond veel ruimte achter de verdediging van Vitesse, en de Alkmaarders profiteerde daarvan. Het was Reijnders die de 4-0 maakte en daarmee zijn tweede van de middag. De wedstrijd leek daarmee ook wel gespeeld te zijn. Vitesse kreeg overigens wel wat kansen. In de 73e minuut schoot Huisman van dichtbij richting de lange hoek, maar Vindahl kreeg zijn voet er tegenaan. Een paar minuten later was het wel weer raak aan de andere kant. Na een vrije trap scoorde Karlsson de 5-0 door de bal over de muur in de kruising te schieten. Drie minuten later deden de Arnhemmers wat terug. Bazoer maakte de 5-1 uit een vrije trap. Een paar minuten voor tijd maakte Reijnders bijna zijn derde van de middag, maar doelman Houwen staat goed en stopte het schot van dichtbij. Een minuut voor tijd was het Karlsson die de eindstand bepaalde op 6-1.