Play-offs Conference League: Uitslag Vitesse - AZ

Vitesse heeft de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om een ticket voor Europees voetbal gewonnen. In Arnhem werd  AZ met 2-1 verslagen.

In de 22e minuut was het Vitesse dat op voorsprong kwam. Een misverstand op het middenveld van AZ leidde het doelpunt in. Openda kon op rechts de diepte worden ingestuurd en gaf de bal voor aan Buitink die het met een volley afmaakte. AZ jaagde daarna op de gelijkmaker en was er vlak voor rust vlak bij. Karlsson raakte echter de paal waar Pavlidis even daarvoor de lat al raakte.

Een kwartier na rust was het dan alsnog 1-1. Clasie haalde uit en de bal ging via Vitesse invaller Hajek voorbij keeper Houwen. Naarmate de wedstrijd vorderde was het de bezoekende ploeg die fitter en gretiger oogde. Het was echter Vitesse dat de winst pakte dankzij een schuiver van Openda.