Actie: "Hallo wij zijn Moslims"

Komende zaterdag beginnen de gemeenschapsleden van de Islamitische Stichting Millî Görüş (IGMG) een actie door heel Europa. Onder het motto “Hallo, wij zijn moslims.“ willen zij ook in de steden Arnhem, Ede, Eindhoven, Gorinchem, Leerdam, Oss, Rotterdam, Schiedam, Ulft en Uden het gesprek aangaan met hun medeburgers, zichzelf voorstellen, ontmoetingen laten plaatsvinden en de vooroordelen verminderen.

Persoonlijk contact met mensen is de meest natuurlijke en beste manier om begrip en ontmoetingen te bevorderen. Studies tonen aan: veel mensen hebben wegens het ontbreken van persoonlijk contact met moslims vaak een kritische, zo niet vijandige houding, ontwikkeld ten opzichte van moslims.

IGMI: "Daarom willen wij als moskeeverenigingen van de Islamitische Stichting Millî Görüş (IGMG)  het directe en persoonlijke contact met onze medeburgers opzoeken, barrières opheffen en bruggen bouwen. Onder het motto: “Hallo, wij zijn moslims.“ willen wij ontmoetingen laten plaatsvinden en elkaar beter leren kennen."

De actie zal overal op openbare plekken plaatsvinden- in winkelstraten, op markten en in stadcentra.: "Het is simpelweg een aanbod om elkaar beter te leren kennen. We willen de drempel tot contact verlagen, het gesprek opzoeken, ons voorstellen evenals vele leuke mensen leren kennen. In feite gaat het erom dat we naar elkaar kunnen glimlachen, dat we empathie kunnen creëren.”

De actie “Hallo, wij zijn moslims.“ begint op zaterdag 21 Mei 2022 in heel Europa in vele steden en gemeentes. Naast het voeren van persoonlijke gesprekken kunnen geïnteresseerden ook een roos en een actieflyer met meer informatie meenemen.