D66 betaalt schadevergoeding aan oud-medewerkster en rectificeert: tˇch grensoverschrijdend gedrag

D66 betaalt een schadevergoeding aan een oud-medewerkster van de partij. Ook heeft de partij een rectificatie geplaatst op de website, omdat er in 2015 en 2016 wél sprake zou zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag. 

Hiermee doelt de partij op een casus uit 2015 en 2016 tussen een oud-medewerkster van D66 en oud-partijprominent Frans van Drimmelen. De medewerkster was destijds directeur van het landelijk partijbureau. In de verklaring staat oa: "Door de rapportage en het persbericht van D66 daaropvolgend is publiekelijk de indruk gewekt dat uit het onderzoek door bureau Bing zou zijn gebleken dat geen sprake zou zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag. Dat is onjuist. Uit de vertrouwelijke bijlage bij de rapportage is ons gebleken dat wel sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag."

Het bestuur dat die vertrouwelijke bijdrage angstvallig geheim probeerde te houden is niet opgestapt bleek vandaag bij een gesloten ledencongres. Verder tijdens het deel waarbij de pers wel aanwezig mocht zijn veel mooie woorden maar onder de streep dronken ze zondagmiddag een glas, pisten een plas en bleef alles zoals het was.