Uitslagen degradatie/ nacompetitie eredivisie

Vandaag was de laatste speelronde van dit seizoen 2021/2022 in de Eredivisie. Afgelopen woensdag was al bekend dat PEC Zwolle volgend seizoen een niveau lager speelt, en ook Willem II degradeert uit de Eredivisie. De Tilburgers wonnen met 3-0 van FC Utrecht maar omdat hun concurrenten ook wonnen schoot Willem II er weinig mee op.

Willem II kwam al snel op 1-0. Oelschlägel keerde een schot van Köhn,maar zag de bal via de inlopende Hornkamp toch het doel in gaan. Ook in ghet vervolg waren de Tilburgers sterk. Na rust was het Saddiki die de 2-0 maakte. Utrecht kreeg kansen via Douvikas en Van der Kust, maar het was Van Overeem die de bal in het eigen doel kopte en Willem II op een eindstand van 3-0 bracht.

-----

Fortuna Sittard ontliep de nacompetitie door een 0-1 uitzege bij NEC die door de nederlaag geen play-offs om Europees voetbal spelen. De eerste kans van de wedstrijd voor Fortuna was gelijk raak. Flemming schoot de bal in de hoek. NEC was in de tweede helft wel een stuk sterker maar slaagde er niet in om kansen te creëeren. Vlak voor tijd kroop Fortuna nog door het oog van de naald maar gescoord werd er niet meer.

-----

Sparta versloeg Heracles Almelo met 3-1 die hierdoor naar de zestiende plaats zakte en nacompetitie moet spelen. Heracles had aan een punt genoeg en creëerde goede kansen. Zo trof Ouahim de lat. Vlak voor rust kwam Sparta op voorsprong. Verschueren rondde af op aangeven van Namli. Heracles kreeg na rust geen strafschop nadat arbieter Makkelie hands van Meijers wegwuifde. Heracles begon wel sterker te worden, maar het was Sparta die na een counter op 0-2 kwam via Thy. Invaller Engels besliste vervolgens de wedstrijd. Bakis deed nog wel water terug maar het werd niet meer spannend.