Excelsior schakelt Roda JC na verlenging uit in promotiestrijd

Excelsior mag nog altijd hopen op promotie naar de Eredivisie. De Kralingers wonnen zaterdag de return tegen Roda JC in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie met 0-2 en spelen in de volgende ronde tegen de nummer zestien van de Eredivisie. De Rotterdammers hadden wel een verlenging nodig. 

Excelsior en Roda JC bleven dinsdag steken op 2-2 in Rotterdam. Omdat uitdoelpunten vanaf dit seizoen niet meer dubbel tellen in de nacompetitie, waren beide teams nog kansrijk voor het bereiken van de volgende ronde. 

Na ruim een half uur spelen was het Patrick Pflücke die het doel van Van Gassel onder vuur nam. Daarna kwam ook Excelsior opzetten. Eerst zag Marouan Azarkan zijn inzet door Daryl Werker van de doellijn gehaald worden en kort daarna redde Rody de Boer op een schot van Thijs Dallinga. 

Ook in de tweede helft ging het spel op en neer. Na ruim een uur spelen kreeg Excelsior nog de beste kans om de score te openen. Davy van den Berg legde Reuven Niemeijer neer in het strafschopgebied en zag de bal op de stip gelegd worden. Dallinga ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door De Boer.

Omdat er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord werd, moest er een verlenging aan te pas komen in Kerkrade. De bezoekers sloegen na vijf minuten al toe. Nadat Roda JC via Guus Joppen een enorme kans miste (hij schoot van dichtbij over), maakte Couhaib Driouech aan de andere kant de 0-1. In de slotfase maakte Nikolas Agrafiotis er ook nog 0-2 van.