FC Eindhoven schakelt De Graafschap uit in eerste ronde nacompetitie

FC Eindhoven heeft zich vrijdag ten koste van De Graafschap geplaatst voor de halve finales van de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Rob Penders won thuis met 3-1 van de club uit de Achterhoek en treft nu op ADO Den Haag of NAC Breda.

De heenwedstrijd maandag in Doetinchem eindigde in 1-1 en bij de return in Eindhoven stelde de plaatselijke FC al snel orde op zaken. Na 24 minuten stond de eindstand al op het scorebord door treffers van Justin Ogenia, Charles-Andreas Brym en Joey Sleegers namens de thuisploeg. Tussendoor maakte Mees Kaandorp de 1-1 voor De Graafschap.

De Graafschap is veroordeeld tot nog een seizoen in de Eerste Divisie. De club, die in de reguliere competitie als negende eindigde, kende een teleurstellend seizoen. FC Eindhoven finishte de voormalige biercompetitie als derde, achter de gepromoveerde clubs FC Emmen en FC Volendam.

De kans is groot dat ADO de volgende tegenstander wordt van FC Eindhoven. De Hagenaars spelen zaterdag thuis tegen NAC, nadat dinsdag in Breda al met 1-2 gewonnen werd.

Naast ADO-NAC staat zaterdag ook Roda JC-Excelsior op het programma. De winnaar van dat tweeluik - de eerste wedstrijd in Rotterdam eindigde in 2-2 - treft in de halve finales de nummer zestien van de Eredivisie.