Uitslagen degradatie/ nacompetitie eredivisie

PEC Zwolle speelt volgend seizoen een divisie lager. Met nog een speelronde te gaan in de Eredivisie zijn de Zwollenaren gedegradeerd. Vanavond verloren ze in Rotterdam  met 2-0 van directe concurrent Sparta waardoor degradatie niet meer te ontlopen is.

Sparta bereikte de eindstand al na 45 minuten spelen. Auassar maakte de 1-0 nadat hij de bal langs Lamprou tikte en Van Crooij zorgde na een mooie aanval voor de 2-0. Na rust moesten de Zwollenaren driemaal scoren en dat zorgde niet voor een verlamming bij de ploeg. De ploeg streed tot de laatste minuut maar creëerde nauwelijks kansen.

Sparta is overigens nog niet veilig. In de laatste speelronde hebben de Rotterdammers aan een punt genoeg voor lijfsbehoud.

-----------------------------------------------------------------------------

Willem II speelde met 1-1 gelijk tegen sc Cambuur. Als het zondag wint van FC utrecht en Fortuna verliest van NEC dan spelen ze ook volgend seizoen Eredivisie.

Cambuur hoefde niet echt, terwijl de Tilburgers geen vuist konden maken. Vlak voor rust was het Sylla die de Friezen op voorsprong zette na een knal in de bovenhoek van het Tilburgse doel. Tien minuten in de tweede helft kwam Willem II weer op gelijke hoogte. Köhn scoorde na een mooie passeeractie voor de 1-1. Willem II ging nu meer naar voren, al moest het oppassen voor de counter. Uldrikis was namens Cambuur nog dichtbij de 2-1 maar gescoord werd er niet meer.

------------------------------------------------------------------------------

Fortuna Sittard verloor thuis met 1-2 van Vitesse. Fortuna begon nerveus aan het duel en de bezoekers konden eigenlijk doen wat ze wilden, al verprutsten ze veel kansen. De thuisploeg kreeg echter uit het niets een strafschop en die benutte Gladon. Vitesse kwam niet lang daarna weer gelijk. Manhoef scoorde de gelijkmaker na ee overstapje van Domgjoni.

Na rust was Fortuna gevaarlijker, maar het was Vitesse die op voorsprong kwam nadat Openda raakte kopte. Dat bleek ook de doodsteek voor de Limburgse club.

Fortuna bezet nu plek zestien, twee punten meer dan Sparta dat zeventiende staat, en zit dus nog in de gevarenzone.

---------------------------------------------------------------------

Voor RKC Waalwijk was er goed nieuws. Door de 2-0 overwinning op Heracles Almelo spelen zij ook volgend seizoen in de Eredivisie. Heracles daarentegen heeft een kans om nacompetitie te moeten spelen.

Heracles begon sterk aan het duel en scoorde bijna via Bakis. Daarna was het echter de thuisploeg die de regie in handen nam. Het zocht de aanval en nu geklungel in de defensie van Heracles was het Kramer die de 1-0 maakte.

RKC leek vleugels te krijgen door de voorsprong en het zorgde voor meer flair in hun spel. De goal van Van der Venne was een beauty; met een lob maakte hij de 2-0. Heracles probeerde nog wat te forceren in het slot van de wedstrijd, maar kwam niet verder dan wat kleine kansjes.