ADO deelt tik uit aan NAC in heenduel eerste ronde nacompetitie

ADO Den Haag heeft in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie en degradatie het uitduel met NAC Breda op de valreep met 1-2 gewonnen. 

Bij ADO was topscorer Thomas Verheydt, dit seizoen goed voor dertig competitietreffers, niet aanwezig vanwege een rugblessure. Na een half uur moest ook Ricardo Kishna geblesseerd afhaken. ADO kwam wel op voorsprong. Felipe Pires werd weggestuurd op randje buitenspel en zijn inzet werd nog gestopt door NAC-doelman Nick Olij. De rebound was Sem Steijn, waardoor het alsnog 0-1 werd. 

Beide ploegen kregen in de eerste helft de nodige kansjes. De grootste voor NAC volgde kort na de 0-1, toen ADO-aanvoerder Boy Kemper een schot van Kaj de Rooij op de doellijn wist tegen te houden. NAC ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en die viel een kwartier voor tijd. Invaller Michaël Maria leverde een geweldig afstandsschot af, dat van twintig meter in de kruising vloog.

Er volgde een sterke fase van NAC, maar de goal viel in blessuretijd aan de andere kant. Daryl Janmaat, 34-voudig international, zag invaller Sacha Komljenovic helemaal vrij staan en die schoot ADO op zijn negentiende verjaardag alsnog naar de winst.

Maandag speelden De Graafschap en FC Eindhoven met 1-1 gelijk in de eerste ronde van de nacompetitie. Om 21.00 uur staan Excelsior en Roda JC nog tegenover elkaar. Vrijdag en zaterdag zijn de returns. De winnaars gaan naar de halve finales, waar volgende week de nummer 16 uit de Eredivisie instroomt. De uitdoelpuntenregel is ook in de nacompetitie afgeschaft.