Uitslag Feyenoord - PSV

PSV heeft zondag verzuimd om de titelstrijd in de Eredivisie wat spannender te maken. De Eindhovenaren gaven in de topper tegen Feyenoord in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen en werd het nog 2-2 dankzij een strafschop in de slotsecondes.

PSV was in de eerste helft duidelijk beter dan Feyenoord en bij rust stond de ploeg van Roger Schmidt dan ook terecht met 0-2 voor dankzij twee treffers van Cody Gakpo. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was Feyenoord de betere ploeg, maar toch leek PSV de drie punten mee naar huis te nemen. In de 86ste minuut viel pas de openingstreffer via Cyriel Dessers. In de slotseconden kreeg Feyenoord een makkelijke strafschop na hands van Mauro Junior, waarnaar Dessers vanaf elf meter raak schoot.

Koploper Ajax leed eerder op zondag puntenverlies in de uitwedstrijd tegen AZ (2-2), waardoor het verschil tussen Ajax en PSV vier punten blijft. Aankomende woensdag kan Ajax kampioen worden als het thuis wint tegen sc Heerenveen.