Uitslag AZ - Ajax

Ajax heeft punten gemorst in de strijd om de landstitel. In Alkmaar werd het 2-2 tegen AZ.

De eerste dreiging van de wedstrijd kwam vanuit Ajax. Brobbey stuitte echter vanuit een lastige hoek op AZ-doelman Vindahl. In de tiende minuut het eerste kansje voor de thuisploeg. Een schot van Karlsson is echter een makkelijke prooi voor Stekelenburg. De Amsterdammers waren ook in de rest van de eerste helft de sterkere ploeg en bleef druk houden al kwam AZ er af en toe wel gevaarlijk uit. Drie minuten voor rust was het Ajax dat op voorsprong kwam. Brobbey draaide weg bij zijn tegenstander en scoorde met een bekeken lob.

AZ begon sterk aan de tweede helft. Karlsson vond de ruimte voor een schot maar die ging net naast het Amsterdamse doel. AZ gaf de strijd nog niet op en nam meer risico. In de 62e minuut werd de thuisploeg daarvoor beloond en het was Pavlidis die de Alkmaarders weer naast Ajax bracht nadat hij de bal met zijn hoofd in de verre hoek kopte. Een kwartier voor tijd kwam AZ zelfs op voorsprong. De defensie van Ajax zag Evjen over het hoofd en die maakte er op aangeven van Karlsson 2-1 van. Ajax jaagde op de gelijkmaker, onder meer een poging van Klaassen ging net naast. Vier minuten voor tijd was het alsnog 2-2. Alvarez kopte raak uit een corner waardoor de Amsterdammers ontsnapten aan een nederlaag.

Ajax heeft nu vijf punten voorsprong op PSV dat vanmiddag tegen Feyenoord speelt. Na dit weekend zijn er nog twee speelrondes te gaan in de Eredivisie.