Uitslag FC Twente - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft belangrijke punten in de strijd om degradatie gepakt. In Enschede won de ploeg met 1-2 van FC Twente dat de derde plaats steeds verder uit zicht ziet gaan. Fortuna is daarentegen zeker van ook volgend seizoen eredivisie.

Het was Fortuna dat in de 25e minuut op voorsprong kwam. Flemming schoot de bal in de bovenhoek van het doel en maakte zijn tiende goal van dit seizoen. Twente was een paar minuten later dicht bij de gelijkmaker maar Van Wolfswinkel raakt de laat. In de 37e minuut was het wel raak voor Van Wolfswinkel. De spits schoof de bal bekeken in de open hoek en bracht Twente weer naast Fortuna. Drie minuten voor de rust was het wederom Flemming, nu via een vrije trap, die Fortuna op voorsprong bracht.

Twente gaf meer gas in de tweede helft. Cerny (lat) Pröpper,Brenet en Limnios slaagden er echter niet in de bal in het doel te schieten. Fortuna probeerde daarentegen het tempo te drukken en dat leverde de bezoekende club de drie punten op.

FC Twente

1 - 2

Fortuna Sittard

37' v. Wolfswinkel    25' Flemming
 42' Flemming

Gele kaart: Brenet, Cerný, Pröpper, (FC Twente), Flemming, Cox, Gladon, Duarte, Samaris, Seuntjens, (Fortuna Sittard)

Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 29.500
Arbiter: Kamphuis