Verdachte schietpartij Alblasserdam verdacht van moord in Vlissingen op 4 mei

In Alblasserdam zijn bij een schietpartij twee doden gevallen. Twee anderen zijn zwaargewond geraakt, meldt de politie Rotterdam. Over de aard van de schietpartij is nog geen duidelijkheid. 

Update 21.00 uur: De man die vanmiddag is aangehouden voor de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam werd gezocht door de politie. Zo heeft de hoofdofficier van justitie, Hillenaar, bekend gemaakt op een persconferentie vanmiddag. 

De man was vermoedelijk ook betrokken bij een dodelijk misdrijf in Vlissingen op 4 mei. Hij was voortvluchtig. "Kort na het drama in Alblasserdam bleek dat de verdachte dezelfde man was als waar de politie uit Zeeland naar op zoek was", aldus Hillenaar. 

De 38-jarige verdachte stond bij de politie bekend als "een overlast gevende persoon", zei Hillenaar, maar hij heeft geen strafblad. Ook was de verdachte enige jaren geleden als cliënt op de zorgboerderij geweest. 

De man werd gearresteerd in een park en droeg een wapen bij zich tijdens zijn arrestatie. Er wordt nu onderzocht of dit wapen is gebruikt bij de schietpartij op de zorgboerderij. De politie gaat ervan uit dat er niet meer verdachten zijn. 

Update 15.10 uur: Inmiddels is er meer bekend over de schietpartij, de twee doden zijn een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje. Een jongen van 13 jaar en een vrouw van 20 zijn zwaargewond geraakt, volgens de politie. Er is ook nog een lichtgewond slachtoffer.

Het AD meldt op basis van bronnen dat de verdachte de 38-jarige John S. uit Oud-Alblas is. De man staat bekend bij de politie als iemand die verward is en overlast veroorzaakt, maar hij heeft geen justitieel verleden.

Eerdere berichtgeving: Er is een verdachte aangehouden en het vuurwapen is in beslag genomen. Er is gemeld dat de schietpartij bij een zorgboerderij was aan de Molensingel, aan de rand van de gemeente.

Iedereen die in de zorgboerderij aanwezig was, moet binnen blijven. Ouders staan geëmotioneerd te wachten tot ze hun kinderen in de armen kunnen sluiten. Bij de zorgboerderij verblijven kinderen met onder meer autisme en ADHD. Er is slachtofferhulp ingeschakeld.