FOK! Wat een weer! Valencia record-nat

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Bent u daar?  

Ik heb het er al vaker over gehad de afgelopen maanden dat het het vooral langs de Spaanse oostkust uitermate nat is. Sterker nog, de stad Valencia heeft inmiddels haar normale jaarsom al binnen. Daar valt normaal gezien in een jaar rond de 490 mm, en dat hebben we vandaag al gehaald. Het afgelopen etmaal kletterde er daar weer zo'n 160 mm naar beneden. Ook de overige delen van Spanje zijn behoorlijk nat. 

Verder wemelde het in grote delen van Europa van de regen- en onweersbuien. En zelfs in Engeland donderde het. En waar niet? Nee, natuurlijk weer niet bij ons. Zelfs een bewolkte middag is ons niet gegund. Ik vertelde gisteren dat de bewolking in de middag zou gaan toenemen. Dat gebeurde in eerste instantie ook, maar de luchtdruk is dermate hoog dat zelfs de bewolking voor een groot deel gewoon oplost of oploste. Die paar spatten regen die mogelijk waren aan zee zullen uiteraard niet gaan vallen. 

Voor de Dodenherdenking en de Bevrijdingsfestivals is dit uiteraard goed nieuws en ik gun iedereen dan morgen ook een heel fijne dag.

Ook voor de komende 2 weken zit er vrijwel geen neerslag of iets van een beetje 'weer' in de verwachting. Vooruit, de temperaturen gaan behoorlijk omhoog en de meeste bewolking zal ook verdwijnen.

Hoe nu verder met het weerbericht? Geen idee. Ik weet het echt gewoon niet, en ik ga zeker niet elke dag in herhaling vallen. Misschien maar een ander thema bedenken onder de noemer van 'weerbericht'. Ga ik eens over nadenken. Uiteraard ben ik wel present, maar ik moet hier even een nieuwe invulling aan geven.

Tot sinas!  

Vollenhove 2 (Foto: Charged)
Het tweede deel van het verslag van Charged. Grijze luchten worden steeds spaarzamer komende tijd. (Foto: Charged) 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!