Uitslag Heracles Almelo - FC Twente

De derby tussen Heracles en FC Twente is in een gelijkspel geëindigd. In Almelo werd het 1-1.

Bakis scoorde al snel maar deed dat uit buitenspelpositie en daardoor ging het feest niet door. Dankzij de VAR moest Heracles in de zestiende minuut met een man minder verder nadat Ouahim met rood van het veld werd gestuurd na een overtreding. Even later was er weer een rol voor de VAR toen een doelpunt Van Wolfswinkel werd afgekeurd nadat hij de bal onder de handen van Buckers uit gleed. Even daarna kwam Heracles op 1-0 door Fadiga. Op slag van rust was het alweer gelijk toen Smal uit een vrije trap de 1-1 maakte.

Ondanks de man meer dwong Twente in de tweede helft weinig kansen af. Er kwamen daarentegen wel kansen voor Heracles maar Bakis, Quagliata en De La Torre slaagden er niet in het net te vinden en de drie punten te pakken.

Heracles Almelo

1 - 1

FC Twente

36' Fadiga    45+3' Smal

Gele kaart: Laursen, Fadiga, (Heracles Almelo), Pleguezuelo, Brenet, (FC Twente)
 Rode kaart: Ouahim (16) (Heracles Almelo),

Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 7.845
Arbiter: v.d. Eijk