Uitslag Ajax - PEC Zwolle

Ajax is weer een stap dichter bij de titel. De Amsterdammers wonnen vandaag met 3-0 van PEC Zwolle.

De eerste kans van de wedstrijd was voor PEC. Landu kopte echter net over. Ajax zette daarna echter aan. Kansen waren er onder meer voor Klaassen en Taylor. In de 30e minuut kwam Ajax op voorsprong. Tadic schoot de bal in de verre hoek en doelman Lamprou was kansloos. Een paar minuten later was het bijna 1-1 maar Redan schoot de bal net over. In de 37e minuut kreeg Tadic wederom een kans maar nu dook Lamprou wel goed richting de hoek.

PEC kwam sterk uit de kleedkamer maar een uithaal van Kastaneer ging net over. Het was Ajax die in de 51e minuut de voorsprong verdubbelde. Nadat eerst Timber de paal raakte was het Klaassen die wel tot scoren wist te komen. In de 61e minuut dook Kastaneer op voor Stekelenburg maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Klaassen, die zijn tweede van de avond maakte, mikte en schoot de bal in de kruising.