'Kaars-gate': Derksen, Van der Gijp en Genee trekken stekker uit Vandaag Inside

Er is een grens overschreden toen er op tv een misdrijf werd bekend en daar aan tafel niet adequaat op is gereageerd. "Dat kan gewoon niet." Dat zegt Paul Römer, directeur van tv-bedrijf Talpa, over de affaire rond Johan Derksen op Radio 1 bij het programma Spraakmakers.

Update 16.20 uur:
Johan Derksen heeft vrijdag aan Talpa bevestigd dat hij stopt met het programma Vandaag Inside en ook René van der Gijp en Wilfred Genee hebben aangegeven Derksen te volgen in zijn beslissing. Dit houdt in dat Vandaag Inside per direct van de buis wordt gehaald. 

Eerdere berichtgeving:
Römer overlegt op dit moment met de betrokkenen hoe het verder moet met Derksen en het populaire tv-programma. Paul Römer 'weet werkelijk nog niet' wat er vanavond om half tien op tv te zien zal zijn. 

Gisteravond liet een schuldbewuste Derksen weten het verhaal van 'de kaars' zich dinsdag niet helemaal helder voor de geest te hebben gehad en er maar een smeuïg verhaal van te hebben gemaakt. Het voorval zou zich ook in een zusterflat hebben afgespeeld en hij had zijn vrouw het verhaal al 20 jaar geleden verteld. 

Daarna sprak hij openlijk zijn twijfel uit of er nog wel toekomst is voor een programma als Vandaag Inside. "Ik kom langzamerhand tot de conclusie dat er geen ruimte meer is voor dit programma. De cancel- en woke cultuur is groot en is tegen ons. Als we nu door zouden gaan, dan zitten we hele tijd met de handrem erop te praten.”

De Talpa directie had hem gevraagd om excuus te maken en aangegeven daarna te zullen beslissen wat ze met het programma zouden doen, ze wilden Derksen zelfs een voorgekauwd excuus meegeven. Derksen wil die beslissing niet afwachten en stapt dan liever zelf op.