Johan Derksen nuanceert: "kaars niet 'er in' maar tussen benen gezet, stond rechtop"

Johan Derksen heeft gisteravond in zijn talkshow Vandaag Inside verteld dat hij bij een door drank bewusteloos geraakte vrouw een kaars in haar vagina heeft geduwd. In de aflevering werd gediscussieerd over het feit dat presentator Johnny de Mol voorlopig stopt met zijn talkshow HLF8, vanwege een beschuldiging van seksueel misbruik.

Derksen zei: "Het zou kunnen zijn dat Johnny de Mol zich daadwerkelijk misdragen heeft, maar eigenlijk heeft iedereen wel eens zo’n ’jeugdzonde’ begaan".  Hierna vertelde hij zich in zijn jonge jaren ook wel eens misdragen te hebben. 

Update 22.00 uur: Vanavond tijdens de uitzending nuanceerde Derksen zijn verhaal enigzins. Hij had de kaars niet in de vagina van de vrouw gestopt maar hij had een duizend uren kaars rechtop tussen haar benen geplaatst, vlakbij haar doos en niet erin. Tevens vertelde hij dat het zijn vriendin was. Van der Gijp zei het hele verhaal niet te geloven en dat hij dacht dat er misschien maar 30% van waar was.

Derksen lag vanavond in VI ook onder vuur over de kwestie, maar hij weigerde pertinent zijn excuses te maken voor iets wat 50 jaar geleden was gebeurd. 

Eerdere berichtgeving:
"Als ik eraan terugdenk, je schaamt je kapot”, begon Derksen zijn verhaal in VI. “Een heel smerig verhaal hoor, maar dat soort dingen gebeurden. Ik was met de keeper van Veendam en met twee juffrouwen op stap. We waren dronken, we gaan mee naar die woning en die juffrouwen zijn zo dronken, die kotsen ons helemaal onder. Toen – weet ik nog wel en ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent – lag die juffrouw bewusteloos op de bank. Er stond zo’n grote kaars, die hebben we erin [vagina-red.]  gestopt en toen zijn we weggegaan.”

"Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen", vulde Derksen aan.

Zijn 'TV-biecht' voor bijna 600.00 kijkers riep veel woedende reacties op bij het publiek. Vanmiddag zei Derksen naar aanleiding van de ophef tegen het AD: "Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen."

Talpa zegt ‘enorm geschrokken’ te zijn van de uitlatingen van Derksen. “Dit is een ernstige zaak waar we zorgvuldig naar gaan kijken”, aldus een woordvoerder. “We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan.”