FOK! Wat een weer: een krachtige zon op Koningsdag

weerbanner (Foto: FOK.nl)

De dag begint met brede opklaringen waarin het lokaal licht vriest en plaatselijk komen daar mistbanken voor die spoedig zullen oplossen. In de noordwestelijke helft is het overwegend bewolkt. In de loop van de ochtend zullen de wolkenvelden geleidelijk oplossen, waardoor op de meeste plaatsen Koningsdag in de middag zonnig verloopt. In het noordelijk kustgebied kan de bewolking echter hardnekkig aanwezig blijven. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Waddeneilanden tot lokaal 17°C in het zuidoosten van het land. De zwakke tot matige wind komt uit een noordelijke richting.

In de nacht naar donderdag zijn er in het noorden wolkenvelden, elders is het onbewolkt. Het blijft overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van vlak boven het vriespunt in het midden en oosten van het land tot 6°C op de Waddeneilanden. De noord- tot noordoostenwind is zwak, langs de kust en op het IJsselmeer matig.

Donderdagochtend lost de aanwezige bewolking in het noorden op en volgt er net als elders een zonnige dag. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Waddeneilanden tot lokaal 18°C in het zuidoosten. De noord- tot noordoostenwind is zwak tot matig, langs de westkust en op het IJsselmeer in de loop van de middag mogelijk vrij krachtig, 5 Bft. (Bron: KNMI)

Ook boten moeten wachten voor de brug (Foto: Stephan5)
Ook boten moeten wachten voor de brug (Foto: Stephan5)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!