Raketgranaten op ministerie in TransnistriŰ nabij Oekra´ense grens

Volgens de politie in de separatistische regio Transnistrië in Moldavië hebben verschillende explosies het ministerie van Binnenlandse Zaken doen schudden. De explosies werden vermoedelijk veroorzaakt door raketgranaten. Er zijn nog geen meldingen van gewonden.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei op Facebook dat enkele ramen van het gebouw waren gesprongen en dat er rook uit het gebouw kwam.

Transnistrië, gelegen op de grens tussen Moldavië en Oekraïne, wilde in de jaren negentig zelfstandig verder en uit Moldavië. Transnistrië wordt niet internationaal erkend. Er wonen ongeveer 470.000 mensen.

Rusland heeft ongeveer 1.500 troepen gestationeerd in Transnistrië, die daar dienen als vredeshandhavers. Er zijn echter zorgen dat deze Russische soldaten Oekraïne kunnen binnenvallen. Een hoge Russische militaire functionaris, Rustam Minnekayev, zei vorige week dat Russische troepen van plan zijn de volledige controle over Zuid-Oekraïne over te nemen, wat volgens hem de weg naar Transnistrië zou effenen.