FOK! Wat een weer: meer buien, minder warmte

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend laat in het zuiden de zon zich af en toe te zien, elders overheerst de bewolking met lokaal een enkele bui. In de middag breekt in het noorden de zon door en ontstaan er vooral in het zuiden enkele buien, in Limburg is een enkele klap onweer niet uitgesloten. De middagtemperatuur ligt tussen lokaal 16°C in het noordoosten tot maximaal 12° in het midden en oosten. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is overwegend matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Komende nacht is het in het zuiden overwegend bewolkt met hier en daar een bui, elders blijft het droog. In het noorden is het aanvankelijk helder, maar vanaf de Noordzee drijft er in de loop van de nacht bewolking binnen. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind draait naar het noorden en is zwak tot matig, op het IJsselmeer en aan de (zuid)westkust vrij krachtig.

Morgen overdag maakt het zuiden van Limburg nog kans op een bui, elders blijft het droog. Verder is het een afwisseling van zon en wolken, met in het noorden wat meer bewolking. De middagtemperatuur ligt tussen 12°C in het noorden tot lokaal 16°C in het zuiden. De wind is matig en komt uit het noorden. (Bron: KNMI)

Ook boten moeten wachten voor de brug (Foto: Stephan5)
Ook boten moeten wachten voor de brug (Foto: Stephan5)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!