Uitslag AZ - sc Heerenveen

AZ heeft thuis met moeite gewonnen van sc Heerenveen. In Alkmaar werd het 2-1 voor de nummer vijf in de Eredivisie.

Het waren de Friezen die al gauw op voorsprong kwamen. Uit een counter was het Sarr die de 0-1 maakte. In de eerste helft was AZ verdedigend kwetsbaar een aanvallend zwak. Vlak voor rust was echter Karlsson die toch het net wist te vinden en AZ weer op gelijke hoogte bracht.

AZ speelde beter in de tweede helft maar de kansen die het kreeg werden niet benut. Musaba miste een grote kans op de 1-2 voor de Friezen. Drie minuten tijd zorgde Reijnders echter ervoor dat de drie punten in Alkmaar bleven. Na een lage voorzet van Beukema zorgde de invaller voor de 2-1 . Niet lang daarna zorgde de paal er voor dat het geen 2-2 werd.