Doden en gewonden bij luchtaanvallen op Odessa

Volgens de regering in Kiev zijn bij Russische luchtaanvallen op de Zuid-Oekraïense havenstad Odessa zeker vijf doden en achttien gewonden gevallen. Onder de dodelijke slachtoffers was een drie maanden oude baby, schreef het hoofd van de Oekraïense presidentiële regering, Andriy Yermak, in de online dienst Telegram.

Volgens hem mag worden aangenomen dat het aantal slachtoffers uiteindelijk nog hoger zal zijn. De genoemde doden en gewonden zijn alleen de lichamen die tot nu toe zijn gevonden.

De Russische generaal-majoor Rustam Minnekayev maakte vrijdag bekend dat het doel van de "tweede fase" van de oorlog in Oekraïne, de verovering van de Donbass en het zuiden is. Naast een landverbinding met het geannexeerde Krim-schiereiland, zou dit ook een betere ondersteuning mogelijk maken van pro-Russische separatisten in Transnistrië in de Republiek Moldavië, zei hij.

Deze verklaringen, die werden verspreid door Russische persbureaus, geven aan dat Moskou naast de inname van de havenstad Mariupol ook streeft naar de verovering van Odessa.