FOK! Wat een weer: iets meer bewolking

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het vrij zonnig. In de middag en avond trekken er van het oosten uit enkele wolkenvelden over. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het uiterste noorden tot 18°C in het zuidwesten. De noordoostenwind is aanvankelijk boven land nog zwak en neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer later naar (vrij) krachtig.

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook wolkenvelden, waaruit zeer lokaal wat lichte regen kan vallen. Het koelt af naar een graad of 8. De oost- tot noordoostenwind is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied af en toe krachtig, 6 Bft.

Vrijdag overdag schijnt de zon geregeld en blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 15°C langs de noordkust tot 19°C plaatselijk in het zuiden. In de avond is er lokaal kans op een lichte bui. De wind komt uit oost tot noordoost en verandert weinig in kracht. (Bron: KNMI)

Tijdens een rustpauze voer een lelijke boot voorbij, maar wel in het zonnetje, aldus Stephan (Foto: Stephan5)
Tijdens een rustpauze voer een lelijke boot voorbij, maar wel in het zonnetje, aldus Stephan (Foto: Stephan5)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!