FOK! Wat een weer: iets meer bewolking

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. Later vanmiddag maar vooral in de avond kan er in het zuidoosten een bui tot ontwikkeling komen. De maxima komen uit tussen 12°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De wind draait van zuidwest naar west en is zwak tot matig.

In de nacht naar donderdag klaart het van het westen uit op en ontstaan er enkele mistbanken. Het koelt af naar waardes tussen lokaal 5°C in het westen tot 10°C langs de oostgrens. Er staat een matige wind aan zee en op het IJsselmeer uit het westen. Elders in het land is deze zwak vanuit het zuidwesten.

Donderdagochtend lost de mist vrij snel op. De rest van de dag zijn er zonnige perioden en in de middag ontstaan stapelwolken, in het oosten is er zelfs nog kans op een lichte bui. In de avond lost de stapelbewolking weer op, in het noorden kan er juist weer bewolking vanaf zee binnendrijven. De maxima lopen uiteen van 12°C in het noordelijk kustgebied tot 19°C plaatselijk in het zuiden. In de loop van de dag draait de wind naar noordwest en neemt toe naar matig. (Bron: KNMI)

De zon gaan we veel zien deze week zodat het Kooijmanpark in Purmerend weer opdroogt (Foto: Pukeko)
De zon gaan we veel zien deze week zodat het Kooijmanpark in Purmerend weer opdroogt (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!