FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt en buien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag is er af en toe zon en trekken er talrijke buien over het land, een enkele met onweer en hagel. In het zuidwesten zijn er vanmiddag minder buien en laat de zon zich vaker zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C op de Wadden tot 10°C in het zuiden. De westelijke wind is boven land zwak tot matig en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft. Bij buien is er vooral in de noordoostelijke helft van het land kans op windstoten van 60-70 km/u, aan zee ca. 75 km/u. In de avond neemt de wind geleidelijk af.

In de nacht naar zondag is er een mix van opklaringen, wolkenvelden en een enkele bui. De minimumtemperaturen liggen rond 3°C in het westen tot lokaal rond het vriespunt landinwaarts. De west- tot noordwestenwind is overwegend zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied aanvankelijk nog (vrij) krachtig.

Zondag overdag komen er in de ochtend brede opklaringen voor. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken, maar blijven er flinke perioden met zon. Vooral in het oosten is een enkele lichte bui mogelijk maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Wadden tot 11°C in het zuiden. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied aanvankelijk nog vrij krachtig. In de loop van de middag neemt de wind verder af en komt dan uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Ook in Purmerend komt  er na regen, zonneschijn. (Foto: Pukeko)
Ook in Purmerend komt er na regen, zonneschijn. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!