FOK! Wat een weer: Gruwelijk nat

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend komen er in het noorden enkele pittige buien voor, soms met hagel en onweer. Vanmiddag trekken deze buien oostwaarts weg. Verder zijn er perioden met zon en is het overwegend droog, al neemt de bewolking van het zuiden uit toe. In de loop van de middag en avond komen er vooral in het zuidoosten enkele buien voor. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het uiterste zuiden tot lokaal 10°C in het midden en oosten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige, in het Waddengebied eerst nog krachtige westelijke wind. In het midden en zuiden draait de wind naar zuidwest, in het noorden wordt de wind noordwestelijk. In de middag neemt de wind in het zuidoosten af naar zwak.

In de nacht naar zaterdag is het half tot zwaar bewolkt. Aanvankelijk is het op de meeste plaatsen droog, maar van het noordwesten uit trekken buien het land binnen. Bij de buien is er lokaal kans op hagel en onweer. Het koelt af naar circa 3°C. Er waait een zwakke tot matige westenwind, aan zee en op het IJsselmeer een vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind.

Zaterdag overdag trekken er buien van noordwest naar zuidoost over het land. Lokaal komt er onweer en hagel voor. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit droger en is de zon steeds vaker te zien. In de avond beperken de buien zich hoofdzakelijk tot het noordoosten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C op de Wadden tot 10°C in het zuiden. De wind komt uit west tot noordwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer blijft de wind vrij krachtig tot krachtig. Bij buien is er vooral in de noordoostelijke helft van het land kans op windstoten van 60-70 km/u. 's Avonds neemt de wind af naar zwak tot matig, aan de noordwestkust, de noordkust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Ochtendzonnetje in de nevel  (Foto: FOK/DJMO)
Ochtendzonnetje in de nevel (Foto: FOK/DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!