Martinez net te snel voor Alaphilippe in Ronde van het Baskenland

Daniel Felipe Martinez heeft de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Colombiaan van Ineos was na 185 kilometer net wat sneller dan wereldkampioen Julian Alaphilippe. Primoz Roglic staat ook na de vierde rit nog aan de leiding in de Baskische rittenkoers.

Na een snelle start in de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland zou uiteindelijk een kopgroep van vijftien renners wegrijden. De vluchters van de dag namen een mooie voorsprong en op de laatste klim van de dag, op die Alto de Vivero ,was Victor Lafay de sterkste renner van een vroege vlucht. De Fransman van Cofidis nam afstand van zijn medevluchters en leek op weg naar een ritoverwinning.

Met nog tien kilometer te rijden had Lafay had de Fransman nog meer dan één minuut op het peloton, maar werd bij het ingaan van de laatste kilometer gegrepen door de groep van de favorieten. In de sprint om de dagzege van Martinez net was sneller dan wereldkampioen Alaphilippe. Dankzij de bonificatieseconden aan de streep steeg Martiniez naar de derde plaats in het algemeen klassement, dat nog altijd wordt geleid door Roglic.