Alonso mogelijk toe aan derde krachtbron tijdens GP van Australië

Fernando Alonso zal mogelijk vervelende flashbacks naar zijn Mclaren-periode hebben gehad. Tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië gaf zijn Renault-motor de geest waardoor hij tijdens de Grand Prix van Australië noodgedwongen met een andere krachtbron moet deelnemen. Of dit een volledig nieuwe motor betreft, of de opgelapte powerunit van Bahrein, is nog onduidelijk. 

Volgens Alpine-CEO Laurent Rossi was een defecte waterpomp de oorzaak van de uitvalbeurt in Jeddah: "De waterpomp was kapot. Dit leidde tot een defect in de koeling waardoor de motor minder werd gekoeld. Daardoor warmde de olie op, enzovoort. Hierdoor ontstonden meer problemen. De motor is voor ons verloren omdat de waterpomp geïntegreerd is binnen de motor. We hadden het zegel moeten verbreken om de motor te repareren".

Met een compleet nieuwe motorwissel zit de tweevoudig wereldkampioen aan zijn derde en laatste powerunit in slechts de derde race van het seizoen. Een vierde motorwissel zou een onvermijdelijke gridstraf tot gevolg hebben. Toch zijn er kansen dat Alonso het leed wordt bespaard; Alpine kiest mogelijk voor het hergebruiken van de krachtbron uit Bahrein. Deze werd na de race uit voorzorg vervangen omdat het team enkele problemen had opgemerkt.

Rossi riep voorafgaand dat zijn team vermogen boven betrouwbaarheid verkoos. Iets wat na vorige incidenten en de plof tijdens de wintertests in Barcelona ongetwijfeld tot kopzorgen leidde. Toch is de CEO er gerust op dat zijn team de problemen te boven zal komen: "Het zijn vooral problemen met nieuwe onderdelen die we nog niet goed hebben kunnen testen. Het is echter geen structureel probleem van de motor. Het ontwerp van de motor hoeft niet in twijfel te worden getrokken omdat hij doet wat we hadden verwacht".

Alonso mogelijk toe aan derde krachtbron tijdens GP van Australië (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Alonso mogelijk toe aan derde krachtbron tijdens GP van Australië (Getty Images / Red Bull Content Pool)