Uitslag FC Groningen - Ajax

Ajax heeft de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen met veel moeite gewonnen. In Groningen wonnen de Amsterdammers met 1-3 en blijft daardoor ook na deze speelronde koploper in de eredivisie.

Ajax had het lastig in de eerste helft met Groningen en de thuisploeg kwam ook op voorsprong. Jørgen Strand Larsen werd aangespeeld door Paulos Abraham en schoot vervolgens van net buiten de zestien binnen. FC Groningen leek met de 1-0 voorsprong de rust in te gaan, maar in blessuretijd kwam Ajax op gelijke hoogte. Uit een ingooi gaf Dusan Tadic de assist op Davy Klaassen, die vervolgens van dichtbij raak schoot. In dezelfde blessuretijd kwam Ajax ook nog voorsprong. Damil Dankerlui blokte een voorzet van Noussair Mazraoui met zijn arm. Scheidsrechter Bas Nijhuis liet het moment passeren en floot voor de rust, maar werd door de VAR er terecht gewezen, waarna Ajax een strafschop kreeg en die werd makkelijk binnengeschoten door Tadic.

In de tweede helft had Ajax het lastig met FC Groningen, al kreeg de thuisploeg via Strand Larsen halverwege de tweede helft nog een goede kopkans. Die werd gepakt en in blessuretijd van de tweede helft besliste Steven Berghuis de wedstrijd door de 1-3 binnen te schieten.

FC Groningen

1 - 3

AFC Ajax

20' Larsen    45+1' Klaassen