F1 keert terug naar Las Vegas in 2023

Het slechtst bewaarde geheim is vandaag officieel bevestigd: de Formule 1 keert terug naar Las Vegas vanaf 2023 en daarmee is de derde Amerikaanse Grand Prix — naast Austin en Miami — een feit. De koningsklasse streek al eerder neer in Las Vegas, ware het niet dat de rijders toendertijd over de geflopte parkeerplaats van Caesars Palace scheurden.

De baan zal 6,12 kilometer lang zijn, 14 bochten en drie rechte stukken bevatten met een race-afstand van 50 ronden. Naar verwachting behalen de coureurs een topsnelheid van 342 kilometer per uur. De Formule-1 bolides zullen tevens over de beroemde Strip racen en daarbij de befaamde casino's en hotels passeren. Een ander opvallend detail is dat de wedstrijd op de zaterdagavond plaatsvindt waarmee de Amerikaanse kijker tegemoet wordt gekomen. De laatste keer dat dit gebeurde was tijdens de Grand Prix van Zuid-Afrika in 1985.

"De Formule 1 en Liberty Media zijn geweldige partners. We kijken er naar uit om in 2023 te laten zien dat Las Vegas 'The Greatest Arena on Earth' is. Toeschouwers zullen de sensatie ervaren van het zien racen van deze toprijders op wat een van de meest iconische circuits ter wereld gaat worden", reageerde Steve Hill, president en CEO van de Las Vegas Convention and Visitors Authority (LCVA) opgetogen.

Een derde race in de Verenigde Staten komt dan ook niet als een grote verrassing. De populariteit van de Formule 1 in Amerika schoot door het plafond. De Netflixserie Drive To Survive is dan ook grotendeels verantwoordelijk voor dat de F1 voor veel Amerikanen het gesprek van de dag is. Formule 1-CEO Stefano Domenicali is in zijn nopjes: "Dit is een ongelofelijk moment voor de Formule 1 waarmee we de gigantische aantrekkingskracht van onze sport in de VS demonstreren. Er is geen betere plek voor ons om te racen dan in de entertainmenthoofdstad van de wereld en we kunnen niet wachten om er te komen".