Twee doden bij schietpartij McDonalds Zwolle

Bij de McDonald’s aan de Floresstraat in Zwolle heeft vanavond een schietpartij plaats gevonden. Daarbij zijn twee persoonen overleden. Dat meldt Boevennieuws.pro.

De schietpartij vond plaats rond 18.00 uur in het restaurant. Wat de aanleiding is geweest is nog onbekend. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en startten met de reanimatie van het slachtoffer. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar gecanceld nadat bleek dat het slachtoffer was overleden.

De man zou volgens een getuige samen met nog iemand anders aan een tafel hebben gezeten terwijl ze in het restaurant aan het eten waren. De dader zou vervolgens binnen zijn gekomen, netjes eten hebben besteld en vervolgens met zijn dienblad richting het tweetal zijn gelopen. Het dienblad plaatste hij vervolgens op de tafel naast de twee mannen waarna hij een pistool uit zijn zak pakte en begon te schieten. De getuige zat samen met kinderen slechts zo’n 2 à 3 meter van de slachtoffers af. De dader zou zijn hele magazijn op de mannen hebben leeggeschoten. De dodelijke slachtoffers zouden twee Turkse mannen zijn.

Volgens persfotograaf Stefan Verkerk is er erg veel politie ter plaatse en hangt er een gespannen sfeer. De dader zou na de schietpartij mogelijk de wijk in gevlucht zijn. Een politiehelikopter hangt in de lucht en agenten met kogelwerende vesten zijn aanwezig. Ook zou er een opstootje zijn geweest tussen agenten en familie van het slachtoffer. 

De omgeving van de McDonald’s is afgezet voor onderzoek.

Update 21:53 uur
Één van de slachtoffers is volgens meerdere bronnen Huseyin Torunlar. Zijn familie was de eigenaar van restaurant de Sahara aan de Melkmarkt in Zwolle. Het restaurant werd in 2017 gesloten. Het andere slachtoffer zou zijn broer zijn, Ali Torunlar. Dat meldt Boevennieuws in een update