Verstappen: "Een pittige, maar goede race"

Na een zinderende wedstrijd wist Max Verstappen gisteravond de Grand Prix van Saudi-Arabië te winnen. Na een spannend duel met Charles Leclerc beslechtte de Nederlander de tweestrijd in de laatste rondes van de wedstrijd. De wereldkampioen noemde de grand prix in Jeddah een "een pittige, maar goede race".

"We hadden een klein beetje geluk met de safety car, waardoor we van de derde naar de tweede plek opschoven. Dat was natuurlijk jammer voor Checo, maar ik denk dat we daarna echt een goede snelheid hadden. We probeerden vervolgens om aan te haken. Ik zag dat Charles in de snelle bochten aan het pushen was, dus ik probeerde mijn banden te sparen. Na de virtual safety car zag je dat hij problemen met zijn banden had. Ik had een paar keer de kans om aan te vallen, maar Charles speelde het slim in de laatste bocht. Het was al met al niet makkelijk om aan hem voorbij te komen, maar uiteindelijk is het gelukt. Ik ben blij dat we het seizoen nu eindelijk goed zijn begonnen", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur is onder de indruk van Ferrari en voorziet een spannend duel met de Italiaanse renstal. "Elk circuit is natuurlijk anders, maar je ziet wel dat het heel dicht bij elkaar zit. Ik moet zeggen dat de bandenslijtage er bij de Ferrari goed uit ziet, dus dat zijn nog dingen waar we naar kunnen kijken. We hebben het dit weekend in ieder geval goed gedaan."