Girmay schrijft Gent-Wevelgem op zijn naam en wint als eerste Afrikaan een klassieker

Biniam Girmay heeft Gent-Wevelgem gewonnen. De Eritreeër was de snelste in een sprint van vier. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux was te snel voor Christophe Laporte, Dries van Gestel en Jasper Stuyven.

In Gent-Wevelgem waar vaak de wind een grote rol speelt was dat vandaag niet het geval. Met nog honderd kilometer te gaan, bij het begin van de heuvelzone, nam Jumbo-Visma de leiding in het peloton maar konden daar niet echt het verschil. Op de laatste helling van de dag op de Kemmelberg probeerde Van Aert het nog wel, maar ook daar kon er weinig verschil gemaakt worden en kon er nog een grote groep terugkomen.

Met nog twintig kilometer te gaan reden Laporte, Stuyven, Girmay en Van Gestel met z'n vieren weg en bouwden een voorsprong van een halve minuut op. Ondanks het werk in het peloton daarachter konden ze niet meer terugkomen en zat de winnaar vooraan. In de sprint was Girmay duidelijk de snelste, voor Laporte. Girmay is zo de eerste Afrikaan die een kasseiklassieker wint.