Oranje wint in leuke oefeninterland met 4-2 van Denemarken

Het Nederlands voetbalelftal heeft de oefeninterland tegen Denemarken met overtuiging gewonnen. In de Johan Cruijff Arena won Oranje met 4-2.

Nederland begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Denemarken. Vanaf de eerste minuten had de ploeg van bondscoach Louis van Gaal de controle en kreeg in het eerste kwartier ook verschillende mogelijkheden. Die waren nog niet besteed aan het Nederlands elftal, maar in de zestiende minuut kwam Oranje na een uitstekende aanval op voorsprong. Uit een prachtige voorzet van Daley Blind kopte Steven Bergwijn knap binnen.

Lang kon Oranje niet genieten van de 1-0. Vier minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk bij de eerste aanval van de Denen. Uit een indraaiende voorzet Jannik Vestergaard kopte raak, al ging daarbij de Nederlandse doelman Mark Flekken niet vrijuit.

Ondanks de tegenslag bleef Oranje goed voetballen en op het half uur spelen had de Nederlandse ploeg alweer een voorsprong te pakken. Uit een korte corner wist Nathan Aké van dichtbij binnen te koppen uit een voorzet van Steven Berghuis. Ook bij de 3-1 had Berghuis een belangrijk aandeel. De aanvallende middenvelder werd na een goede combinatie onderuit gehaald, waarna Memphis Depay vanaf elf meter binnenschoot.

Na de rust vierde Christian Eriksen zijn rentree bij Denemarken onder applaus van het Nederlandse publiek en bondscoach Louis van Gaal. Twee minuten na zijn invalbeurt schoot Eriksen vervolgens op knappe wijze de 3-2 binnen, al stond de aanvallende middenvelder daarbij helemaal vrij. Na de aansluitingstreffer van Eriksen pakte Oranje weer de draad op en kreeg ook een aantal mogelijkheden, al kreeg Denemarken een goede kans op de 3-3.

Met nog twintig minuten te gaan maakte Bergwijn op fraaie wijze de 4-2. De aanvaller krulde de bal fraai om Deense doelman Kasper Schmeichel heen en maakte zijn tweede van de avond. Na de 4-2 was Denemarken via Eriksen nog dichtbij een derde Deense treffer, maar gelukkig voor Nederland eindigde zijn afstandsschot op de paal. In blessuretijd werd nog een goal van Denemarken afgekeurd, waardoor het in de Johan Cruijff Arena 4-2.