Irak grijpt laatste strohalm voor playoffs WK-kwalificatie

Over de hele wereld wordt komende week gevoetbald voor de laatste startbewijzen voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Zo ook in Azië. In groep A zijn Zuid-Korea en Iran zeker van de tickets, maar de stijd voor de playoffplek is nog in volle gang. 

Het duel van de dag ging tussen Irak en de Verenigde Arabische Emiraten. Het laatstgenoemde land wat net bondscoach Bert van Marwijk aan de kant had gezet had aan een overwinning genoeg om zeker te zijn van positie drie. Het was echter Irak dat thuis met 1-0 wist te winnen. Hussein Ali Al-Saedi scoorde in de 53e minuut het enige doelpunt. 

De Emiraten blijven nu na negen duels op negen punten staan en hebben nog steeds de beste uitgangspositie. Irak volgt nu op acht punten, maar heeft wel een minder doelsaldo (Emiraten -1, Irak -6). Als derde gegadigde is er nog Libanon. Het land verloor wel thuis met 0-3 van Syrië. Het heeft zes punten en een doelsaldo van -6. 

Over vijf dagen zijn de beslissende wedstrijden Emiraten - Zuid-Korea, Iran - Libanon en Syrië - Irak. De topper tussen Zuid-Korea en Iran, dat alleen nog ging om de eer en prijzengeld, werd met 2-0 gewonnen door Zuid-Korea.