FOK! Wat een weer: zonnig en droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

De dag begint in het noorden en oosten op meerdere plekken met (dichte) mist die verkeersbelemmerend is. De mist lost in de eerste helft van de ochtend op waarna een overwegend zonnige dag volgt. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 9°C op de Waddeneilanden tot 17°C in het midden en zuiden van het land. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind, in het noordelijk kustgebied is de wind noordelijk.

Komende nacht is het wederom helder en opnieuw ontstaat er vooral in het noorden mist of enkele mistbanken. Het kwik zakt naar 5°C aan zee tot rond het vriespunt landinwaarts. De noord- tot noordoostenwind is overwegend zwak.

Zaterdagochtend lossen de mistbanken snel op. Daarna is het naast enkele stapelwolken zonnig. Later in de middag en in de avond neemt van het noorden uit de bewolking toe, maar het blijft waarschijnlijk overal droog. De maxima liggen tussen 10°C op de Waddeneilanden tot lokaal 17°C in het oosten bij een zwakke tot matige noordoostelijke wind. (Bron: KNMI)

P{ukeko genoot van de dag, al kwam er later meer bewolking in de omgeving van Westerbork (Foto: Pukeko)
Pukeko genoot van de dag, al kwam er later meer bewolking in de omgeving van Westerbork (Foto: Pukeko) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!