Japan neemt Saudi-Arabië mee naar WK in Qatar na late zege in Australië

Japan heeft zich donderdag dankzij een 0-2-zege op Australië voor het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het resultaat in Sydney betekent dat ook Saudi-Arabië zeker is van deelname aan het toernooi in Qatar en dat de Australiërs veroordeeld zijn tot het spelen van play-offs.

Kaoru Mitoma scoorde in het slot van de wedstrijd tweemaal voor Japan. De Japanners zijn er voor de zevende opeenvolgende keer bij op het WK, terwijl Saudi-Arabië in totaal voor de zesde keer aanwezig is. De Saudi's spelen later vandaagn nog tegen China, een duel dat nergens meer om gaat.

De nummers één en twee van de twee Aziatische kwalificatiepoules gaan rechtstreeks naar het WK. Australië weet nu dat het als nummer drie van de groep play-offs moet gaan spelen. In de nacompetitie wacht eerst een ontmoeting met de nummer drie van poule A. Op dit moment zijn dat de Verenigde Arabische Emiraten, die onlangs afscheid namen van Bert van Marwijk. Bij winst wacht de nummer vijf uit Zuid-Amerika. 

Iran en Zuid-Korea staken erbovenuit in groep A van de Aziatische kwalificatiereeks en zijn als nummers een en twee al zeker van deelname aan het WK in Qatar. Ook Libanon en Irak zouden in groep A nog derde kunnen worden en de play-offs het WK nog halen.