Man breekt in terwijl vrouw (80) in woonkamer zit

Een man weet via het slaapkamerraam het appartement van een oudere dame (80) uit Doorn binnen te klimmen. Terwijl zij nietsvermoedend in de woonkamer televisie kijkt, sluipt de inbreker door haar huis en steelt onder andere een tas en dure sieraden.

Het raam in de slaapkamer staat die avond op de kiepstand. De inbreker heeft buiten een stoel onder het raam gezet. Daar is hij op gaan staan om het raam van de kiepstand op de draaistand te zetten. Vervolgens is hij naar binnen geklommen.

Hij steelt een dure tas van het merk Louis Vuitton, de inhoud van een andere tas en voor duizenden euro's aan sieraden. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij door de gang van het appartement sluipt.

De vrouw gaat rond 20.45 uur naar haar slaapkamer en ontdekt dat het raam wijd open staat en dat haar slaapkamer is doorzocht. Ze realiseert dat er is ingebroken. Op dat moment weet zij niet zeker of de inbreker nog in huis is. Ze maakt een ronde, maar komt de inbreker gelukkig niet meer tegen.

Het signalement van de man is als volgt: lichtgetinte/getinte huid; normaal postuur; donker haar, zijkanten opgeschoren, lok aan voorkant. Hij ziet er verzorgd uit met een strak baardje. Hij droeg een tweekleurige jas, donkere schoenen en donkere handschoenen. 

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Verdachte van inbraak in Doorn (Afbeelding: Politie)
Verdachte van inbraak in Doorn (Afbeelding: Politie)