Snowboardcrossers sluiten World Cup-seizoen af met mooie finale

In het Zwitserse Veysonnaz is het World Cup-seizoen op de snowboardcross afgesloten. De vrouwen en mannen werkten nog één wedstrijd af, waarin het vooral om de dagwinst ging - de strijd om de World Cup-titels was niet al te spannend meer.

Vrouwen
De Britse Charlotte Bankes stond weer in de finale, net als de Amerikaanse Faye Gulini, Audrey McManiman uit Canada en de Française Manon Petit Lenoir. De beste start was voor Gulini, terwijl McManiman al in de eerste seconden onderuit ging. Bankes opende de aanval op Gulini, met succes: de Britse domineerde de rest van de finale en bekroonde haar eindzege in de World Cup met de dagwinst, voor Gulini en Petit Lenoir.

Mannen
Frankrijk stond er bijzonder lekker bij: Loan Bozzolo, Merlin Surget en Leo Le Bleu Jacques schopten het allemaal tot de finale, net als Eliot Grondin voor Canada. Glenn de Blois ging er in de halve finales op één honderdste van een seconde uit en werd tweede in de kleine finale.

Bozzolo ging in de finale al snel onderuit, Surget pakte de leiding en Grondin ging er achteraan. Een fantastische move van de Canadees bracht hem buitenom naar de leiding en uiteindelijk de winst, Surget werd tweede en Le Bleu Jacques pakte zijn allereerste World Cup-podium.

Martin Nörl kende geen geweldige dag, maar de Duitser had genoeg voorsprong om het eindklassement op zijn naam te schrijven.