Skicrossers sluiten World Cup-seizoen af met fraaie finales in Zwitserland

In het Zwitserse Veysonnaz is het World Cup-seizoen voor de skicrossers afgesloten. Dat leverde vooral bij de mannen nog één keer een heerlijke eindstrijd op voor het aanwezige publiek.

Vrouwen
Uiteraard stonden de grote drie weer in de finale: de dominante Zweedse Sandra Näslund, de Zwitserse Fanny Smith en Marielle Thompson uit Canada, dat ook Hannah Schmidt in de eindstrijd had. Näslund had weer eens de beste start, alleen Schmidt leek een beetje te volgen. Na een foutje viel ze echter terug en zelfs buiten het podium: dat ging naar Thompson en Smith, maar wel achter de ongenaakbare Näslund.

De eindzege in het klassement was al lang binnen voor Näslund, die elf van de twaalf World Cup-wedstrijden in het seizoen op haar naam schreef.

Mannen
David Mobärg vertegenwoordige Zweden in de finale, Brady Leman stond er namens Canada, de Italiaan Simone Deromedis was ook van de partij en het thuispubliek mocht juichen voor Jonas Lenherr. Deromedis en Mobärg knokten bij de start om de leiding en de Italiaan kwam daar als winnaar uit de bus. Mobärg viel echter weer aan en nam de leiding, wat hem de winst opleverde: Deromedis werd tweede, voor Leman en Lenherr.

Ryan Regez schopte het niet tot de finale, maar de olympisch kampioen uit Zwitserland kroonde zich wel tot winnaar in het eindklassement.