Uitslag Vitesse - RKC Waalwijk

Na de uitschakeling in de Conference league afgelopen donderdag heeft Vitesse vanmiddag ook de Eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk verloren. De nummer zes ging met 1-2 onderuit tegen de nummer veertien.

Na zes minuten spelen kwam Vitesse op voorsprong. Keeper Vaesen kreeg een schot niet lekker verwerkt waarna Openda de rebound simpel binnen wist te tikken. De Waalwijkers kwamen in de vijftiende minuut weer op gelijke hoogte. Meulensteen haalde van ver uit en omdat de bal van richting veranderde was doelman Houwen kansloos. Vitesse was de betere ploeg al bleven echte kansen uit.

Zes minuten na rust kwam RKC op 1-2 via uitgerekend oud-Vitessenaar Alexander Büttner. Büttner stond volledig vrijstaand en via een voorzet van Kramer schoot hij de bal in het dak van het doel. In de 58e minuut leek Openda de gelijkmaker te maken maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vitesse kreeg nog kansen op de 2-2 maar gescoord werd er niet meer.

Vitesse

1 - 2

RKC Waalwijk

6' Openda    15' Meulensteen